ossejt.org

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Kriván Gergely

Osztályvezető főorvos

Mobil: +36 30 933 0260

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Sedlák Gabriella

Program koordinátor

Mobil: +36 70 621 7711

 E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

SZENT LÁSZLÓ ŐSSEJT ALAPÍTVÁNY

Közhasznúsági fokozat: közhasznú alapítvány

Fővárosi Bíróság nyilvántartási száma: 6973.

Bejegyzés száma: 12. PK. 61014/1997

Székhely: 1224, Budapest, Csóványos u. 9.

Levelezési cím: Dr.Kriván Gergely, kuratóriumi titkár; 1224, Budapest, Csóványos u. 9.

Adószáma: 18088823-1-43

Bankszámlaszám: Budapest Bank 10102086-76677300-01000009

Kuratórium elnöke: Haumann Petra

Kuratórium titkára: Dr. Kriván Gergely

 

Kuratórium tagjai: Dr. Reményi Péter, Dr. Réti Marienn

Az őssejt-átültetés az orvostudomány egyik csúcstechnológiáját jelenti, ilyenformán igen költség- és műszerigényes beavatkozás.

Bár hazánkban az évente elvégzett mintegy 200 átültetés többszörösére (300-400) lenne szükség, az átültetések számának megfelelő növelését a költségvetési helyzet mindeddig nem tette lehetővé. Sajnos nemcsak a transzplantációk finanszírozása jelent problémát, hanem a betegek ellátáshoz szükséges műszerek (betegőrző monitorok, infúziós pumpák) egy részét is csak segítőkész emberek, intézmények és alapítványok nagylelkű anyagi támogatása és felajánlásai segítségével sikerül biztosítani.

 

A transzplantációs osztály műszerezettségének fejlesztése és a betegek életminőségének javítása érdekében a Szent László Kórház Csontvelő-átültető Osztályának orvosai 1997-ben alapítványt hoztak létre Szent László Őssejt Alapítvány néven. Az alapítvány közhasznú, és az adófizetők 1%-os felajánlásából, adakozásokból, pályázatokból, valamint más alapítványokkal való együttműködések révén elmúlt években több tíz millió forintos értékben sikerült alapvető műszereket szereznie az osztály működéséhez, és biztosítania e műszerek működtetését.

 

A Szent László Kórház orvosai 1997-ben a kórháztól minden tekintetben független alapítványt hoztak létre a transzplantációs osztály műszerezettségének fejlesztésének, és a betegek életminőségének javítása érdekében Szent László Őssejt Alapítvány néven.

Az Szent László Őssejt Alapítvány alapvető céljainak megvalósulásaként számos olyan eszközhöz, műszerhez juttatta a csontvelő-transzplantációs osztályt, melyek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a kórház által rendelkezésre bocsátható fejlesztési, fenntartási források szűkössége ellenére, az osztály dolgozói magas színvonalon végezhessék mindennapos gyógyító-életmentő tevékenységüket.

Az alapítvány alapítói felismerték továbbá azt a tényt, hogy a technikai fejlesztéseken túlmenően elengedhetetlenül fontos az osztályon dolgozók folyamatos szakmai fejlődése, ezért megteremtették a dolgozók számára a különféle továbbképzéseken, szakmai konferenciákon való részvételt, biztosítva ezáltal, hogy az osztályon dolgozó mindenkori szakembergárda naprakész, világviszonylatban is magas szintű tudás birtokában maradhasson.